Moje zápisky a filozofování :D Neděste se

Modlitba za nemocného

31. 7. 2015 12:08

Je to pár dní zpátky, co jsem se dozvěděl, že dědeček mojí přítelkyně Míši je těžce nemocný a že pravděpodobně přijde o obě nohy. Nevěděl jsem, co mám dělat. Když Míše řeknu, že to bude dobrý a budu s ní, a pak to nedopadne dobře, bude mi to vyčítat a já ztratím její důvěru. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem se pomodlil za to, aby mi dal nějakým způsobem nějaké řešení, co mám dělat. A On dal mi to řešení. Řekl jsem si, že se za něho pomodlím, ale že zkusím najít nějakou modlitbu přímo za nemocné. Našel jsem krásnou modlitbu od Vojtěcha Kodeta. O tuto modlitbu se chci s Vámi podělit, doufám, že otci Vojtěchovi nebude vadit, když ji tím touto cestou rozešlu do světa.

Matko Ustavičné Pomoci, Tvůj Boží Syn, kterého držíš na rukou, Ti neodmítne žádnou prosbu. Doporuč mu tedy nemocného, za kterého teď prosím na kolenou před Tvým obrazem. Matko, řekni jen slovo svému Synu, a nemocný se uzdraví. Prosím Tě, neodmítej mou žádost. Nemocní mají přece mimořádný nárok na Tvůj něžný soucit. Proto popros svého Syna, aby vrátil zdraví našemu velmi drahému nemocnému. Matko, přijmi mou úpěnlivou prosbu! Ale když bude Boží vůle jiná, prosím Tě, nejsvětější Matko, vypros nemocnému dokonalou odevzdanost do svaté Boží vůle. Posilňuj jej v bolestech, vlij mu do duše trpělivost a důvěru v Boha. Ať nepodlehne malomyslnosti a zoufalství. Stůj při něm zejména tehdy, když se bude ubírat z tohoto světa do věčnosti. Ukaž, že jsi naší Matkou a nedopusť, aby moje prosby byly marné. Ukaž i nyní, že jsi Matkou Ustavičné Pomoci a zastaň se ubohého nemocného. Ty můžeš pomoci, protože jsi Panna mocná. Chceš pomoci, protože jsi Panna dobrotivá. Musíš pomoci, protože jsi Panna věrná. A ty pomůžeš, protože jsi Matka milosrdná. Amen.
 
Nemám zprávy o tom, zda to pomohlo, ale věřím, že minimálně Míše tato modlitba pomohla a dala ji sílu být oporou pro svou babičku, přestože šlo o jejího manžela. 
 
Co z toho vyplývá? Modlete se, není to ztráta času. Prohlubuje to Vaši důvěru v Pána a Pán Vám pak pomůže, i když třeba ne tak, že by bylo lépe tomu, za koho se modlíme, ale třeba tak, že dá sílu Vám, abyste ji šířili tím, že můžete být oporou pro své blízké.

 

Zobrazeno 3499×

Komentáře

Dzamila

krásná, inspirativní modlitba. Děkuju!

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio