Moje zápisky a filozofování :D Neděste se

Náš úděl - šířit dobro

7. 12. 2013 18:08
Rubrika: Filozofování

   Množit, rozmnožovat můžeme i zlo. Kardinál Špidlík k tomu uváděl tento příklad: Jako malý kamínek padající z hory na sebe nabaluje zpočátku i neviditelný prášek a postupně se stává větším a může za sebou strhnout i lavinu, způsobit i velká neštěstí, tak je to i s našimi drobnými poklesky, chybami, hříchy. Když si jich nevšímáme, ignorujeme je, nabalují na sebe další a další. Jsou příčinou i velkých životních katastrof.

   Naštěstí to platí i obráceně s rozmnožováním, šířením dobra. Například: Ráno, když vstaneme a máme špatnou náladu, když se překonáme a pomodlíme se, změní, zlepší se náš vztah k životu, Bohu i okolí. Jen chtít konat i dobré skutky jako když někoho potkáme, hezky pozdravíme, podíváme se na něho s úsměvem, zlepší to náladu nám i jemu! Nebo když pomůžeme druhému, i když nemusíme a podobně… Řidič, který veze přeplněný autobus s lidmi a do mikrofonu řekne něco hezkého, milého, povzbuzujícího, zlepší atmosféru v celém autobuse

   Tak se snažme drobnými dobrými skutky naplňovat náš každodenní život i dnes a nenechme si zkazit náš pozitivní přístup k životu., vztah k Bohu, k lidem, různým situacím i přes různé potíže, těžkosti, dokonce přes naše poklesky i hříchy. Konejme dobro.

Zobrazeno 1005×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio