Moje zápisky a filozofování :D Neděste se

Před Tebou, Pane temno ztrácí sílu svou, noc odchází a den jasně září

5. 6. 2012 0:00
Rubrika: Filozofování | Štítky: Hossana , světlo

„Před Tebou, Pane temno ztrácí sílu svou, noc odchází a den jasně září“

 

   Temno by se dalo definovat třeba jako strasti nebo starosti. Dalo by se to definovat více způsoby, ale pro tuto chvíli se držme této definice.

   Když se nám Pán ukáže, naše starosti a strasti mizí. Ne vždy se nám Pán dá vidět jako ona příčina, proč se naše starosti rozplývají, ale je za tím On, i když třeba prostřednictvím někoho jiného. Proč? Já se domnívám, že je to proto, abychom si člověka, skrze kterého to dělá, více vážili a měli ho raději. Často si možná myslíme, že když se naše starosti rozplynuly, že je to naší zásluhou. Omyl přátelé, takhle tomu přece není. To Pán svým zásahem tmu promění ve světlo a noc v den.

   Pán je tím Světlem a jak to napsal evangelista Jan v Prologu ke svému evangeliu: „To světlo ve tmě svítí a tma jej nepohltila“ (Jan 1, 5). A ta tma jej nepohltí nikdy, protože i když někdo třeba nechce, nebo se mu to nelíbí, Pán nakonec zvítězí nad zlem. Konec konců k tomu nám může být důkazem řada míst v Bibli, například celá kapitola Janova zjevení, kde je dokonce i napsáno, jak k tomu dojde. Je to tam však napsáno obrazně, neberte to tedy doslova.

   Noc je velké zlo, kterého se nemusíme bát, když žijeme s Bohem. On je totiž opět tím světlem, které tuto naši noc nebo stinnou stránku našeho Já „prosvítí“ kousek po kousku, až se dá naše „noc“ na ústup a Bůh může zazářit naplno. Toto záření sice nevidíme, ale můžeme ho cítit v našich srdcích, kde si je můžeme uchovat jako blaho, pokoj, radost nebo také jako lásku.

   On chce být v našich srdcích, tak proč ho tam tedy nepustíme? Vždyť pro nás by to tak bylo lepší. Nebo když už v našem srdci je, proč se ho mnozí z nás snaží za každou cenu dostat pryč? Za to může naše pohodlnost a chtíč řídit všechno. Všechno, včetně našeho života.

Zobrazeno 3433×

Komentáře

KájaSmažákMařík

až na "nám může BÍT důkazem" je to pěkný ;)

David Müller

Ježkovi oči, no jo... hups, já to jdu orpavit

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio