Moje zápisky a filozofování :D Neděste se

Téma na Spolčo - Jan 1, 1-5

9. 1. 2012 12:05
Rubrika: Filozofování | Štítky: světlo , slovo , naděje , láska

   "Na počátku  bylo Slovo a to Slovo bylo u Boha, to Slovo byl Bůh. To bylo na počátku u Boha. Všechno povstalo skrze ně a bez něho nepovstalo nic, co jest. V něm byl život  a život byl světlo lidí. To světlo ve tmě svítí a tma je nepohltila." Jan 1, 1-5

 

  Je naší povinností světlo šířit od sebe na své okolí. Potom i když nám bude nejhůře, světlo se nám vrátí prostřednictvím lidí, kterým jsme ho dali my. Nevráti se jednou, ale také třeba sto a vícekrát.

 

   Světlo se dá šířit skutky člověka nebo jeho postojem, ale také zdánlivými maličkostmi (objetí, úsměv, polibek, a další). A právě tyto maličkosti dokáží udělat v duši pokoj.

 

   Slovo by se dalo přirovnat k víře - Vždyť právě Slovem vše začalo: "Buď, Budiš!", jak se můžeme dočíst na začátku knihy Genesis.

 

   Světlo se dá přirovnat k naději. Dokud člověk dýchá, žije; vždy má naději. I když jeho životvidí na vlásku, má naději. Naděje je vlastně jako plamen; může doutnat, jindy hořet naplno, ale nikdy nevyhasne uplně.

 

   Světlo by se dalo definovat i jako přátelství. Každý človek na světě má přátele, ktaří mu pomohou v nesnázích, kteří se za něho postaví v každé situaci a budou ho chránit. Za takovými přáteli se vyplatí jít a držet se jich.

 

   Světlo je láska. "Láska je trpělivá, nezávidí, láska se nevychloubá, ani není domýšlivá. Láska nejedná nečestně, nevyhledává svůj prospěch, nedá se vydráždit, nepočítá křivdy. Nemá radost ze špatnosti, ale vždy se raduje z pravdy. Ať se děje cokoli, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá." 1 Kor 13, 4-7. V této biblické citaci můžeme číst jednoduchou, avšak naprosto přesnou definici lásky. Určitě to vidí pobodně mnozí z vás. "Ať se děje cokoli, láska vydrží, láska věří, láska má naději,láska vytrvá." - to je přece výborná zpráva. Proto i když jsou v cestě jakékoli překážky, člověk je musí překonat a jít za láskou. Pro lásku se vyplatí žít, pro lásku se i umírá.

 

 

"A tak zůstává víra, naděje, láska; ale největší z této trojice je láska." 1 Kor 13, 13

 

 

 

 

Použité citáty: Jan 1, 1 - 5

                      1 Kor 13, 4 - 7

                      1 Kor 13, 13

Zobrazeno 1998×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio